20160529_SVESTAR_foto kristoffer juel poulsen_0554


Svestar


Kvartetten består af
Anne Roed Refshauge, sang, Kirstine Sand, violin, Kirstine Elise Pedersen, cello og Marie Sønderby, klaver.

Svestars debut-cd kan bl.a. købes på www.gofolk.dk

Anmeldelse af debut-cd'en:
"Her har vi tre kvinder, der på smukkeste vis forener folkemusikken og den klassiske musik. Arrangementerne er lækre og gennemarbejdede, instrumenterne – fortrinsvis violin og klaver – beherskes, som indgik de i et symfoniorkester. Konservatoriebaggrunden høres tydeligt. Heldigt, at de tre netop har valgt at berige folkemusikken med deres evner, for de kunne lige så godt have indgået i symfoniorkestre og kammerensembler.
Anne Roed Refshauges mezzosopran er en fyldig og skolet operastemme. Kirstine Sand kan både stryge og spille stemningsfuld pizzicato på sin violin. Og endelig er der Marie Sønderby på klaver. Ind i mellem kommer jeg til at tænke på Jan Johansson, når jeg hører hendes flotte samspil med violinen
Hvis man skal pege på den folkemusik-niche, ”Svestar” skriver sig ind i på fornemste vis, så kommer jeg bedst i tanker om svenske Triakel, Sofia Karlsson, De Nordiske Spillemænd (med operasangerinden Gitta-Maria Sjöberg) og Jydsk på Næsen. En sammensmeltning af klassisk musik og folk! Herligt! Lad os endelig få mere af den slags! Stilen kommer også til udtryk i valget af de 13 numre til Svestars plade: Med indlevelse, inderlighed, nærvær og fræk nyfortolkning spiller Svestar kærlighedsviser fra den danske folkemusiks sangskat samt egne kompositioner. Meget traditionelt – og så alligevel nyt! Urgamle numre som ”Drømte mig en drøm”, ”Skøn Sired” med tekst fra 1790 og ”Jeg kan se på dine øjne” veksler med en håndfuld nye, selvskrevne numre i den gamle tradition.
Blandt de selvskrevne er der særlig grund til at fremhæve Refshauges smukke tekst og melodi til ”Til en søster”, skrevet til verdens ”bedste søstre”, Mette og Sofie. Her er tale om en ny klassiker over det gamle tema: Elsker – elsker ikke.  En klar kandidat til Højskolesangbogens 19. udgave. Det samme gælder Refshauges gribende ”Du, min Anna”, der bygger på oldefarens feltpost fra 1. Verdenskrig. Han var tysk soldat på Østfronten!
Marie Sønderby har skrevet en dejlig melodi til Piet Heins ”De Små børns blikke”. Og Kirstine Sand har skrevet flere fine melodier til cd’en.
Whaw! Sikke en debut! Mer´!" (www.rootszone.dk)

Udtalelser og anmeldelser fra Svestars koncerter:

Minden, Tyskland, anmeldelse fra koncerten den 19.oktober 2013:

http://www.mt-online.de/lokales/kultur/9467334_Alt_und_neu_harmonisch_vereint.html

"En uforglemmelig sang- og musikoplevelse... - folkemusik og klassisk musik i en harmonisk sammensætning... - et bragende bifald og et stående publikum", Jens Theilgaard. Højskoledagene i Christiansfeld, 2009

"Tilhørerne var synligt begejstrede over den spændende og utraditionelle fortolkning af både kendte og mindre kendte kærlighedssange. Svestar formår i deres spændende arrangementer at kombinere danske, irske og ungarske musikalske udtryk, så de går op en højere – aldrig før hørt – enhed…
Jyske Vestkysten, 2010

”Musik af meget høj klasse... Svestars arrangementer er både solidariske og nyskabende.
Vestfyns ugeavis, 2010

Udtalelser i forbindelse med turnéen Drømte mig en drøm:
I forsommeren og det tidlige efterår 2011 var Svestar på en skøn koncertturné støttet af Region Sjælland. Turnéen var særlig henvendt til udviklingshæmmede i regionen.

De dygtige, energifyldte og søde musikere skabte med musikken en fantastisk stemning, som borgerne blev tryllebundet af.” (Artikel fra Agerbækhuse)
Svestar formåede at inddrage sit unge publikum i koncerten, således at alle fik sunget med og fik lyst til at danse til de lystige toner.” (Susaa-avisen: Rundt om Fuglebjerg)Svestar giver koncerter i hele landet.
Forskellige koncertsteder: Sogneaftener og kirkekoncerter i bla. Paarup, Hejls, Ørsted, Balslev, Aller, Åstrup, Sommersted. Øvrige koncerter i bl.a. Christiansfeldt, Kolding, Odense samt Hejlsminde Folkemusikfestival og Odense Folk Festival.